De huidbehoefte wanneer je de dertig nadert

“Schoonheid is hoe je van binnen voelt en het weerspiegelt zich in je ogen”

Focus vanaf je 30e: beschermen en corrigeren. De productie van collageen vertraagt vanaf je 30elk jaar met ongeveer 1%. Je zult de fysieke tekenen van veroudering rond je ogen en op je voorhoofd langzamerhand gaan zien. Desondanks is dit decennium vaak het moment waarop we ons zelfverzekerder en comfortabeler in ons vel beginnen te voelen. Met de juiste verzorging kan je huid dit decennium echt stralen!   

Huidveranderingen:

 • Collageen- en elastine vezels (eiwitten) worden minder effectief.
 • De cel vernieuwing blijft vertragen en de huid veroudering kan zichtbaar worden
 • Glycation (glucose, frutose) kan zichtbaar worden
 • Fijne lijntjes rond de ogen zullen dieper worden

Vaak voorkomende problemen:

 • Donkere kringen
 • Meer zichtbare lijnen
 • Gevoeligheid verhoogd in de vorm van blozen, reactieve huid
 • Acne
 • Pigmentatie

Gebruik van de juiste producten
Belangrijk is om te beschermen en te voorkomen. Dit betekent reinigen, een serum aanbrengen en daarna een SPF (minimaal 30, liefst 50). Nu is het ook het moment om een wekelijks gezichtsmasker en een dagelijks oog crème toe te voegen. De cel vernieuwing gaat langzamer en de huid wordt dikker, dus als je eenmaal per week scrubt, blijft de huid er fris uitzien en worden je serums gemakkelijker opgenomen.  De belangrijkste ingrediënten om toe te voegen zijn antioxidanten (vooral Vitamine C) en retinol.

Ontdek onze anti-aging gezichtsmasker collectie 

Tijd voor een gezichtsbehandeling?
Zelfs als je geen specifieke huidproblemen ervaart, raden wij evengoed aan om elke acht weken een gezichtsbehandeling te ondergaan. Het is een belangrijk om je huid goed te verzorgen en tegelijk ook een moment van ontspanning.

Dieetadvies voor een gezonde huid.
Wat we eten kan de conditie van onze huid op elke leeftijd beïnvloeden. Een paar kleine aanpassingen in het dieet kunnen een groot verschil maken.

 • Vitamine C-rijk voedsel speelt een grote rol bij de productie van collageen. Eet vooral veel rauwe paprika’s, citrusvruchten, broccoli en bladgroenten.
 • Antioxidanten voorkomen de impact van oxidatieve stress op uw huid en voorkomen op hun beurt vroegtijdige veroudering. Aanwezig in rode, oranje en gele groenten, bladgroenten, ui, rauw fruit (zwarte bessen, frambozen), zaden, basilicum, noten en oliën.

Wanneer je de dertig nadert, uiteraard de eerder de beter, is het belangrijk om de juiste huid producten te gebruiken voor je huid. Dit betekent elke dag reinigen, een serum en daarna een SPF aanbrengen. Voeg daarbij vitamine C en antioxidanten rijke voeding toe aan je dagelijkse diet.  

 Last but not least - zelfs als je geen specifieke huidproblemen hebt is de routine om elke week een gezichtsmasker aan te brengen de perfecte aanvulling voor een stralende huid.