Alles wat je moet weten over exfoliëren

Waarom exfoliëren en waarom is het een aanrader voor elk huidtype?

Exfoliëren ofwel peelen van de huid is een belangrijke stap in je huidverzorgingsroutine. Een exfoliant helpt om het natuurlijke proces van de huid weer in balans te brengen. Het zorgt niet alleen voor een gladdere huid maar maakt deze ook gezonder. Zuid-Koreaanse vrouwen hebben niet voor niets zo’n prachtig glanzende huid, dit omdat ze hun huidverzorging ritueel focussen op het behouden van een gezonde huidbarrière, en hierdoor weten hoe belangrijk exfolieren is.

Exfolieren verbetert de levenscyclus van de huid – de ‘vernieuwing’ van een verse dosis huidcellen. Een exfoliant verwijdert de bovenste laag van de dode huidcellen wat ervoor zorgt de andere verzorgingsproducten in je dagelijkse huidverzorgingroutine beter door de huid kunnen worden opgenomen. Als je dode huidcellen op milde wijze verwijdert, kun je daarmee verstopte poriën en puistjes tegengaan, rimpels minder diep maken en zelfs een droge huid comfortabel aan laten voelen.

Voor ieder huidtype en huidprobleem kan een exfoliant in de vorm van een masker een groot verschil maken.

Het voordeel van een exfoliërend gezichtsmasker
Een exfoliërend gezichtsmasker ook wel een peeling masker genoemd, maakt een groot verschil. Het toevoegen van deze stap aan je wekelijkse routine is de snelste en meest effectieve manier om een stralende, gladdere, gehydrateerde en egalere uitziende huid te krijgen. 

Een peeling gezichtsmasker verwijdert op een zeer milde manier dode huidcellen waardoor je een gladdere huid krijgt. Daarnaast helpt een exfoliant in de vorm van een gezichtsmasker bij wekelijks gebruik om pigmentvlekjes te vervagen en verzacht het fijne lijntjes en rimpels.

Bekijk ons exfoliërend gezichtsmasker

Waarom een exfoliërend gezichtsmaskers?
Een exfoliërend gezichtsmasker verwijdert op milde wijze dode huidcellen. Hierdoor voorkom je het ontstaan van verstopte poriën en puistjes. Je huid wordt gladder en egaler en ziet er direct jonger uit.

• Vermindert de zichtbaarheid van rimpels;
• Laat een doffe huid weer stralen;
• Reinigt de huid in de diepte;
• Ontstopt de poriën;
• Verwijdert onzuiverheden;
• Laat een doffe huid weer stralen;
• Gaat een ongelijkmatige huidtextuur tegen;
• Geeft de huid een stralende gloed;
• Zorgt voor betere opname van andere verzorgingsproducten.