Wat te doen bij face mask acne 'Maskne'?

Hoe om te gaan met "Maskne" (door een masker veroorzaakte acne)

Sinds maart 2020 zijn de tijden veranderd en het een nieuwe gewoonte geworden om altijd een gezichtsmasker bij je te hebben, vooral tijdens het reizen.

Voor degenen onder ons die momenteel vanuit huis werken, is make-up vaak totaal overbodig geworden, maar ondanks dat we onze huid op dit moment adempauze gegeven, kan acne een probleem zijn.

Het is niet alleen de extra angst van het coronavirus die ervoor zorgt dat kleine acne uitbraken op dit moment iets meer dan normaal zijn. Als je altijd een gezichtsmasker draagt ​​wanneer je reist, zul je opmerken dat je vaak extra puistjes hebt in de specifieke gebieden, rond je neus en wangen. De dermatologen hebben dit "Maskne" genoemd.

Het dragen van een beschermend gezichtsmasker kan resulteren in "Maskne" - puistjes, bultjes of een rode geïrriteerde huid. Het reinigen van de huid met een zachte reiniger is van cruciaal belang, vooral na het dragen van een masker. Daarnaast is het belangrijk dat je het maar gezichtsmasker ook reinigt. Een vuil gezichtsmasker is letterlijk een voedingsbodem van bacteriën de bron van acne. Last but not least: is het belangrijk om huidverzorging producten met zuren te vermijden, voor een gladde en stralende huid.

Welk gezichtsmasker helpt voor de behandeling en voorkoming van Maskne?

Na het langdurig dragen van een beschermend gezichtsmasker kunnen de huid en wangen ontstoken raken. Om de rode en gevoelige huid te behandelen, raden wij een gezichtsmasker aan die de huid onmiddellijk comfort en diepe hydratatie geeft. Ontdek ons ​​antwoord om Maskne te behandelen.

 

Cicapair Calming mask from Dr. Jart+.

 

Dit eenvoudig aan te brengen gezichtsmasker doordrenkt met Centella Asiatica-extract, een Aziatische kruidenplant die gewoonlijk Tiger Grass wordt genoemd, staat bekend om zijn krachtige vermogen om het huidherstel te helpen om te koelen, kalmeren, herstellen en hydrateren.

Ontdek ook onze andere gezichtsmaskers voor een droge en gevoelige huid.