Koreaanse huidverzorging vs Westerse huidverzorging

K-beauty, ook wel een andere naam voor Koreaanse huidverzorging, is een wereldwijd fenomeen, die zijn oorsprong vindt in Zuid-Korea. Met Westerse beauty bedoelen wij de schoonheidscultuur in andere delen van de wereld, behalve Azië.

Wat is het belangrijkste verschil tussen K-beauty en westerse schoonheid?
Koreaanse vrouwen staan ​​bekend om hun onberispelijke glanzende huid, we zeggen tegen onszelf dat het de goede genen zijn, maar de realiteit is dat het hun huidverzorgingsroutine is! Van de ingrediënten in de producten tot de formuleringen, verpakking, aanpak en zelfs hun doel, K-beauty verschilt in veel opzichten van westerse huidverzorging!

Terwijl westerse huidverzorging zich over het algemeen richt op het tegengaan van veroudering, gaat K-beauty over een dialoog hebben met je huid - luisteren naar de behoeften van de huid met een holistische benadering. De prioriteit van K-beauty ligt bij het behouden van een gezonde huidbarrière, terwijl westerse beauty zich richt op het oplossen van problemen.

Huidverzorgingsproducten in lagen aanbrengen
Bij K-beauty draait het allemaal om het aanbrengen van dunne lagen actieve ingrediënten om een ​​gehydrateerde, stralende huid te verkrijgen, terwijl ook schade door omgevingsfactoren, vervuiling en schadelijke UV-stralen wordt voorkomen.

K-beauty richt zich op het kalmeren en voeden van de huid en zorgt ervoor dat deze goed gehydrateerd, stralend en beschermd is, terwijl westerse schoonheid zich eerder richt op exfoliëren om een ​​nieuwe huid te onthullen. Bij K-beauty draait alles om het terugbrengen van voedingsstoffen in de huid.

K-beauty hanteert een zachtere benadering met minder aandacht voor scrubs, retinols en agressieve zuren. Elk product in een Koreaanse schoonheidsroutine heeft een specifiek doel. Het is ontworpen om zachtjes op de huid aan te brengen, te kloppen, te kloppen of te masseren.

Diepe hydratatie
Koreanen zijn geobsedeerd door hydratatie. Met het doel de huid er "Chok Chok" uit te laten zien (wat veerkrachtig en zacht betekent). Als de huid goed gehydrateerd en stralend is, worden rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar. Dit is ook de reden waarom er zoveel lagen hydraterende verzorgingsproducten in de dagelijkse Koreaanse schoonheidsroutine zitten.

SPF
K-beauty-merken nemen UV-bescherming zeer serieus en zijn een belangrijke must-have in huidverzorging. Vanwege hun religieuze gebruik van zonnebrandcrème en het bedekken wanneer ze buiten zijn, waarderen Koreanen een lichte huid zeer. Dit is een historische voorkeur die de verschillen tussen de klassen weerspiegelde.

De Koreaanse voorkeur voor een lichtere huid komt ook tot uiting in hun schoonheidsproducten, die zijn ontworpen om de huid zo helder en stralend mogelijk te maken, ook wel oplichtend genoemd. Hoewel verhelderende producten geen bleekmiddelen bevatten, bevatten ze wel ingrediënten zoals niacinamide, die de huidtint egaliseren en zonnevlekken verwijderen.

Ingrediënten en formules
K-beauty focust op het gebruik van innovatieve en originele ingrediënten en technieken, zodat nieuwe producten zich onderscheiden in een zee van concurrentie. Er is een cultuur van eerbied voor de tijdloze ingrediënten die inheems zijn in Azië, zoals zoethoutwortel extract en ginseng. Waar westerse kwaliteit voorop staat, zijn medisch en farmaceutisch geteste ingrediënten en producten daar de hit.

Huidverzorging versus make-up
Westerse cosmetica heeft de neiging zich te concentreren op het gebruik van make-up om gebreken te verhullen, terwijl de Koreaanse filosofie is dat schoonheid begint met een geweldige huid. Koreaanse producten richten zich op huidverzorging om eventuele onderliggende problemen te behandelen in plaats van ze te verbergen.

Consumentenuitgaven in Korea weerspiegelen ook deze voorkeur, met naar schatting 89% van de Koreaanse vrouwen die hun geld besteden aan huidverzorging in plaats van aan make-up.

Shop hier de Dr. Jart+ bestseller en het natuurlijke gezichtsmasker van Nacific hier.