Waarom Me-time zo belangrijk is

Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet genoeg tijd hebt? Constant omringt met mensen die iets van je verwachten of tijd opvragen zoals familie, vrienden, partner of collega’s? Maak je geen zorgen, je bent lang niet de enige. 

De eisen van het moderne leven kunnen overweldigend zijn, een bedrijf runnen, voor een baas of corporate organisatie werken, voor gezin/familie zorgen en een groot sociaal leven. Wat je levensstijl ook is, je moet zorgen dat je niet opgebrand raakt.  

Tijd voor jezelf nemen is essentieel! We geven vaak prioriteit aan de behoeften van anderen boven onze eigen behoeften, omdat we niet egoïstisch willen overkomen of ons schuldig voelen, maar dit is niet gezond. 

Tijd alleen doorbrengen is juist heel goed, omdat de relatie die je met jezelf hebt de belangrijkste is in ons leven. Studies hebben aangetoond dat het hebben van me-time veel voordelen hebt zoals: verhoging van productiviteit, geluk, dankbaarheid en empathie. 

Huidverzorging kan een essentieel onderdeel zijn van je dagelijkse me-time ritueel. Wanneer je je huidverzorgingsroutine toepast, besteed je op ze minst elke dag een paar minuten om je op jezelf te concentreren en niet anders. 

Je kunt je huidverzorgingsroutine op elke gewenste dag aanpassen aan je behoeften. Op sommige dagen is een simpele huidverzorging routine misschien alles wat je nodig hebt, terwijl je op andere momenten juist wat extra tijd wilt besteden aan een at-home spa gevoel terwijl je een gezichtsmasker bevestigd en geniet van een warm en ontspannen bad. 

Ontdek hier onze gezichtsmasker collectie die wij aanbevelen voor een at-home spa en wanneer je gewoon een moment van “me-time” nodig hebt. 

De volgende situaties verklaren waarom tijd doorbrengen en voor jezelf zorgen je gezond zal maken en de kwaliteit van leven zal verbeteren:

· Productiever– het hebben van een eindeloze lijst met taken en werken vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je in slaap valt, is niet gezond. Het menselijk brein is niet gebouwd voor langere perioden van focus. Je moet regelmatig een pauze nemen als je productief wilt blijven. 

· Verbeter de concentratie door het nemen van reguliere pauzes. Als je te veel concentreert op het voltooien van een taak of het oplossen van een probleem, kom je meestal nergens. Door regelmatig een pauze te nemen, worden je hersenen ontspannen en komt er spontaner een oplossing naar je toe omdat je het niet probeert te forceren. 

· Creëer tijd voor zelfontdekking en dieper nadenken.We moeten de tijd nemen om af en toe te stoppen en onszelf te evalueren. Als we onze acties niet afstemmen op onze doelstellingen, kunnen we ongelukkig en onvervuld worden. 

· Beter balans tussen werk en privé– inzicht in het belang van het zorgen voor jou behoeften, maakt het gemakkelijker om een betere balans tussen werk en privé te creëren. 

· Beter welzijn – Door de dingen te doen die we leuk vinden, voelen we ons gelukkiger. Gelukkiger voelen maakt ons positiever, gezonder en tevredener. 

· Verbeter je relaties – Door jezelf een prioriteit te maken, laat je andere mensen zien dat je eigen behoeften respecteert. Als je jezelf niet respecteert, kunnen andere daar misbruik van gaan maken. Waardeer je zelf en anderen zullen je waarderen. 

Me-time heeft je energie en zorgt ervoor dat je je gezonder en gelukkiger voelt, waardoor je beter in staat bent om de mensen om wie je geeft lief te hebben.

Er zijn verschillende manieren om een moment van me-time te creëren. Elke persoon is anders en heeft andere behoeften als het gaat om me-time. Hieronder vindt je wat inspiratie voor je moment van zelfliefde: 

· Huidverzorgingsmoment; gezichtsmasker moment/ at-home spa 

· Digitale detox

· Creatief zijn; zoals schilderen, schrijven, koken of iets anders creëren wat je leuk 

· Verwen jezelf met iets wat je gelukkig maakt zoals huidverzorging, vakanties of winkelen

· Een dutje doen 

· Sporten

· Een strand/bos/park wandeling, frisse lucht stimuleert de hersenen

· Tijd spenderen met vrienden 

· Massage inplannen 

Met deze natuurlijke manieren om stress en angst te verminderen, voel je je opgeladen, ontspannen, uitgerust en geduldiger. Je zult zelfs een verbetering in concentratie merken, verbeterde relaties en mentale helderheid. Het is essentieel om een moment van “me-time” een gewoonte te maken om uw lichaam en huid gezond te houden en een krachtige manier om uw je ziel en hersenbrein te stimuleren.