Wat is hyaluronzuur en wat is de toegevoegde waarde voor jouw huid?

Hyaluronzuur is een stof die van nature al in onze huid voorkomt en bekend staat om het vermogen vocht aan te trekken en vast te houden. Het heeft het vermogen om tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vast te houden, waardoor dit de ultieme hydratatie is voor alle huidtypes.

Wat is hyaluronzuur?
Onderzoek heeft aangetoond dat hyaluronzuur niet alleen een trend is, maar ook een van de beste ingrediënten die je aan jouw huidverzorgingsroutine kunt toevoegen. Hyaluronzuur heeft zich in wetenschappelijke kringen namelijk bewezen als de stof die de huid van veel vocht kan voorzien - één gram hyaluronzuur kan maar liefst zes liter water bevatten. Hyaluronzuur is geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid.

Hyaluronzuur is een glycosaminoglycaan, een mooie en moeilijke naam voor een vitale, natuurlijke stof die een belangrijk onderdeel is van wat jouw huid nodig heeft en ondersteunt om er jong en stralend uit te blijven zien. Hyaluronzuur heeft ook vocht inbrengend eigenschappen en staat bekend om zijn vermogen het hydratatie niveau van alle huidtypes te stimuleren, vooral voor de droge en vochtarme huid.

Wanneer je hyaluronzuur aan jouw huidverzorgingsroutine toevoegt, verhoog je het vochtgehalte van jouw huid, kalmeer je de huid en bescherm je haar tegen vochtverlies. Naast de huidherstellende eigenschappen beschermt hyaluronzuur de huid ook tegen vrije radicalen.

Voordelen tegen huidveroudering
Hyaluronzuur is niet alleen een aanjager voor hydratatie, maar het is ook buitengewoon belangrijk als het gaat om huidveroudering. Als je jong bent, kan je huid water vasthouden, maar dit vermogen verlies je naarmate je ouder wordt. Het resultaat zichtbaar verlies van stevigheid en soepelheid.

Daarnaast verzwakken zon en andere vrije radicalen het huidoppervlak en veroorzaken huidveroudering. De antioxiderende en huidherstellende eigenschappen van hyaluronzuur verzachten en bestrijden deze problemen, waardoor het een van onze favoriete ingrediënten is die je aan jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine toe zou moeten voegen.

Voordelen van hyaluronzuur
• Hyaluronzuur voorziet de huid van de perfecte dosis vocht;

• Hyaluronzuur vervaagt fijne lijntjes en rimpels;

• Hyaluronzuur maakt de huid gladder en steviger;

• Hyaluronzuur versterkt de beschermlaag van de huid;

• Hyaluronzuur versterkt de huid met antioxidanten tegen vrije radicalen.

Hyaluronzuur toevoegen aan uw huidverzorgingsroutine
Nu je weet dat hyaluronzuur een must is om toe te voegen aan jouw huidverzorgingsroutine vraag ​​jij, je vast af welk gezichtsmasker je moet gebruiken om die gezonde & stralende huid te krijgen en behouden? Maak kennis met ons Dr. Jart + Dermask Water Jet Vital Hydra Solution gezichtsmasker met hyaluronzuur.

Dit is het meest intense hydraterende gezichtsmasker dat we hebben. Dit makkelijk aan te brengen antioxidant-rijke gezichtsmasker is gemaakt van een fijne microvezel om die actieve ingredienten als hyaluronzuur diep in de huid door te laten dringen voor ultieme hydratatie. We raden je aan dit gezichtsmasker 1x per week 15 – 20 minuten te gebruiken of dagelijks als je huid is uitgedroogd. Het resultaat een huid die direct zachtere, gladdere en stralend gehydrateerd is.