Waarom het gebruik van een gezichtsmasker goed is voor je huid

Gezichtsmaskers ook wel sheet maskers genoemd zijn nog steeds een relatieve nieuwkomer in de huidverzorgings industrie. Hoe werken deze mysterieuze, vochtinbrengende maskers eigenlijk en zijn ze goed voor je huid en beter dan gewone gezichtsmaskers? Hier zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen over gezichtsmaskers, variërend van hun werking tot hoe vaak je zou moeten gebruiken voor het beste resultaat?

Wat is een gezichtsmasker?
Gezichtsmaskers of sheet maskers komen oorspronkelijk uit Japan en Zuid-Korea, waar ze bekend staan ​​om hun extreme toewijding aan huidverzorging. De gezichtsmaskers zijn gemaakt van een stof gedrenkt in een voedingsrijke oplossing genaamd serum. De sheet is gemaakt van vezels, katoen, cellulose of kokosnootpulp. Een sheet masker is nat, koel en druppelt meestal rechtstreeks serum uit de verpakking, omdat het is doordrenkt met een vloeibare cocktail van hydraterende actieve ingrediënten. Je plaatst het op je gezicht door de gaatjes over je ogen en mond uit te lijnen.

Sheet maskers zijn anders dan de 'oude' gezichtsmaskers. Je hoeft dit masker alleen maar aan te brengen, af te halen en zachtjes het resterende serum in de huid te tikken om het overige serum door de huid op te laten opnemen. Sheet maskers worden over het algemeen één keer gebruikt en zijn afzonderlijk verpakt, waardoor ze snel, gemakkelijk en gebruiksvriendelijk zijn en een geweldig product zijn om mee te nemen.

Maar waarom moet je een sheet masker gaan gebruiken ?
Het goede aan sheet gezichtsmaskers is dat ze een geweldige aanvulling zijn op jou bestaande huidverzorgingsroutine. Deze maskers bieden behandelingsflexibiliteit. Vocht voor de huid aanvullen? Een geïrriteerde huid kalmeren? Donkere vlekken lichter maken? Fijne lijntjes minder opvallen? De serums in de sheet maskers zijn geformuleerd om specifieke functies te ondersteunen, zodat je het gebruik ervan kunt afstemmen op jouw huidverzorging- behoeften of probleem.

Sheet maskers zijn buitengewoon handig in gebruik en een van de snelste manieren om een ​​doffe, vermoeide huid een gezonder en jeugdiger uitstraling te geven, vaak wordt het gebruik van een sheet masker vergeleken met de resultaten van een spabehandeling.

Wanneer je een sheet masker gebruikt, creëer je een moment van 'me-time' of een luxe at-home spa. Wanneer je even de tijd neemt in jou hectische schema voor een moment van pure ontspanning, wordt de druk van het leven een beetje lichter en verdwijnt vermoeidheid. De resultaten verschijnen direct op jouw huid.

Sheet maskers werken als een fysieke barrière die de huid afsluit met een mengsel van pure actieve ingrediënten, het masker voorkomt de verdamping van de heilzame ingrediënten. Denk bij een sheet masker aan het verzadigen van je huid in een tijdelijke maar effectieve vochtinbrengende slaapzak voor huidverzorging, waar goed spul binnenkomt maar niets eruit komt.

Welke ingrediënten worden gebruikt in een sheet masker ?
Net als het menselijk lichaam is water het belangrijkste ingrediënt van sheet maskers. Het is het eerste ingrediënt dat wordt vermeld in al onze Dr Jart + & Sulwhasoo gezichtsmaskers.

Water zit in huidverzorging omdat het een drager en een aanvullend ingrediënt is. Veel gezichtsmaskers bevatten daarnaast botanische extracten en andere pure ingrediënten die goed gecombineerd kunnen worden met water. Als je water in de formule van een gezichtsmasker hebt, helpt dit positief bij het afgeven van de andere actieve ingrediënten aan de huid. Water kan andere ingrediënten gemakkelijker opneembaar maken voor de huid.

Afhankelijk van het doel van het sheet maskers, bevat het serum verschillende ingrediënten die vaak worden gebruikt zoals gember, hyaluronzuur of niacinamide.

Waarschijnlijk zie je ook een aantal ingrediënten die eindigen op -ol: butyleenglycol en dipropyleenglycol. Je vraagt ​​je misschien af: betekent dit dat mijn gezichtsmasker alcohol bevatten? Nee! Weet dat niet alle alcoholen dezelfde kenmerken hebben. Butyleenglycol is bijvoorbeeld een organische alcohol die vaak wordt gebruikt als bevochtiger voor de huid. Het helpt vocht aan de huid te binden en is een van de zachtste glycolen. Het heeft ook andere voordelen; Het kan helpen de viscositeit in formules voor gezichtsmaskers te verlagen om de textuur minder plakkerig en zwaar te maken, het kan een oplosmiddel in de formule zijn en het kan helpen voorkomen dat de formule uitdroogt.

Wat doet een sheet masker eigenlijk?
Wil je jou huid er stralender, voller, veerkrachtiger en meer gehydrateerd uit te laten zien in slechts 10 tot 30 minuten? Dan zijn sheet maskers zeker goed voor jou.

“Sheet maskers worden vaak het schoonheidsslaapje genoemd. ”

Sheet maskers hebben een eenvoudig, effectief, hydraterend bijkomend voordeel, ze hebben snelle effecten met betrekking tot het verbeteren van de huid. Het serum bestaat uit verschillende actieve vitamines en mineralen, en zal de huid niet uitdrogen in vergelijking met andere gezichtsmaskers. Een sheet masker helpt het serum langer in de huid te trekken.

Het laat de huid ook 'rusten' terwijl het wordt verzadigd met een hydraterende, verhelderende, of anti-aging serum en geeft een extra boost aan jouw huidige huidverzorgingsroutine wanneer je deze het meest nodig hebt. Sheet maskers brengen vocht effectief terug in de huid. In feite zijn gezichtsmaskers gemakkelijk aan te brengen en geven ze een stralend effect op de huid, niet duur in vergelijking met naar een spa gaan, toch?

Hoe gebruik ik een gezichtsmasker?
Het is heel gemakkelijk! Breng het aan op een schoon gezicht, laat het 10-30 minuten intrekken (afhankelijk van het sheet masker), ontspan, haal het af en geniet van je mooie stralende huid ! Het fijne is dat je het na het aanbrengen niet hoeft af te wassen! Tik zachtjes op je gezicht om het resterende serum in de huid te laten absorberen.

Je kunt het zo vaak aanbrengen als je wilt gedurende de dag of week. Als je het druk hebt en amper tijd hebt, zijn sheet maskers geweldig omdat je ze zelfs kunt gebruiken als je aan het lezen bent of tv kijkt. Wij raden je echter aan om dat kleine momentje van 'me-time' te nemen.

Een sheet masker is one-size-fits-all, maar aangezien niet elk gezicht dezelfde maat of vorm heeft, is het gemakkelijker om vanaf het voorhoofd te beginnen en zachtjes te kloppen terwijl je het masker voor de ogen, neus en mond op één lijn legt.

Hoe vaak moet ik een gezichtsmasker gebruiken?
Koreaanse huidverzorging liefhebbers gebruiken een sheet masker elke dag. Wij raden je aan een sheet masker een paar keer per week te gebruiken wanneer je een probleem bestrijdt. Wanneer je een gezichtsmasker gebruikt ter behoudt en ondersteuning van die stralende huid, raden wij je aan om deze één keer per week te gebruiken.

Hoe lang moet je een gezichtsmasker laten zitten?
De meeste maskers hebben aanwijzingen voor hoe lang je het masker moeten laten zitten, variërend van 10 tot 30 minuten. We raden je aan om de gebruiksaanwijzing op je masker goed te lezen voordat je het aanbrengt. Belangrijk is dat je deze aanwijzingen volgt, aangezien je een sheet masker moet afhalen voordat het masker droog begint aan te voelen of worden. Wij raden het af ​​om het masker langer dan de maximaal aangegeven tijd te laten zitten, eenmaal droog is kan het masker ook weer vocht uit je huid opnemen wat een minder gewenst resultaat zal geven.

Hoe weet ik welke gezichtsmasker ik moet kiezen ?
Bij Masuka Mask bent je aan het juiste adres als het gaat om het vinden van de beste gezichtsmaskers. Alles wat je vindt, is zorgvuldig getest en met de persoonlijk geselecteerd door ons beauty expert team. Wij hebben een prachtig assortiment gezichtsmaskers, zodat jij altijd het juiste masker kunt vindt dat voldoet aan jou huidtype of huidbehoeften.

Het is belangrijk om je huidtype of behoeften eerst te weten, zodat het geselecteerde gezichtsmasker ook daadwerkelijk het gewenste resultaat geeft. Een droge huid zou bijvoorbeeld gebaat zijn bij een sheet masker met hyaluronzuur dat te vinden is in onze Dr Jart + Water Jet Hydra Vital Solution.

Als jouw huid de laatste tijd oneffenheden door stress en hormonen heeft, ga dan voor onze First Care Activating Mask van Sulwhasoo met JAUM kruidenextract om de vitaliteit, veerkracht, helderheid, regeneratie en voeding van de huid te verbeteren.

Lees hier meer over welk gezichtsmasker je moet kiezen op basis van jouw huidtype.