Welk gezichtsmasker is geschikt voor mijn huidtype?

We zien dagelijks foto's van dames met een prachtige, egale, stralende huid. Dit willen we toch allemaal? Het is gemakkelijk om een huidverzorgingsproduct of gezichtsmasker te kiezen waarvan de verpakking er fantastisch uitziet of omdat deze goedkoop of duur is, of is aanbevolen door je favoriete influencer. Het is echter van groot belang om te weten dat er voor iedere huidtype huidverzorgingsproducten en maskers bestaan. Om net zo'n mooie stralende huid te krijgen als op de foto's en deze ook echt te behouden is het daarom van essentieel belang om eerst te weten welk huidtype je hebt, zodat jij weet welk product het beste bij jouw huid past om binnen no time die prachtig, stralende huid te krijgen.

De huid is het grootste orgaan, een orgaan wat zich aanpast aan verschillende omstandigheden, jouw levensstijl en het seizoen. Het gebruik van een verkeerd huidverzorgingsproduct of gezichtsmasker kan ervoor zorgen dat jouw huid er alleen maar slechter uit gaat zien. Daarom is het belangrijk om te weten wat de behoeftes van jouw huidtype zijn en hoe je ervoor kunt zorgen dat jij de juiste producten gebruikt en koop. Dit zal ervoor zorgen dat je binnen no time een prachtig, egale & stralende huid hebt.

Wellicht weet je al welk huidtype je hebt, anders adviseren we jou gebruikt te maken van onze simpele at home huidtype test

Welk gezichtsmasker is het beste voor mijn huid type?

Gecombineerde huid
Mensen met een gecombineerde huid kunnen op hetzelfde moment zowel een droge als vettige huid hebben. Een gecombineerd huidtype staat bekend om een vettige T-zone (voorhoofd, neus en kin) en een droge U-zone (wangen, mond en ogen).

Het is belangrijk om een gezichtsmasker te gebruiken wat niet te zwaar in textuur is maar voldoende om comfort aan de U-zone te geven. Een masker wat snel in de huid trekt en een boost geeft aan de huid op de juiste plekken.

Shop de beste gezichtsmaskers voor een gecombineerde huid

Droge huid
Een droge huid kan gedurende de dag trekkerig aanvoelen en heeft soms droge plekken en schilfers. Zichtbare roodheid, irritatie en soms een jeukend gevoel zijn de meest voorkomende huidproblemen bij een droog huidtype.

De beste gezichtsmaskers voor de droge huid zijn maskers die hyaluronzuur, glycerine en algen bevatten. Deze ingrediënten staan bekend om hun vermogen om direct water aan de huidcellen ​​te geven.

Ons Dermask Water Jet Vital Hydra Solution gezichtsmasker van Dr Jart+ is een van onze meest hydraterende maskers doordat het is doordrenkt met een hyaluronzuur serum. Het eenvoudig aan te brengen masker, dat rijk is aan antioxidanten, is gemaakt van fijne microvezels die ervoor zorgen dat de actieve ingrediënten van het serum extra diep in de huid doordringen voor de beste hydratatie en stralende & glanzende huid.

Dr Jart+ Dermask Water Jet Vital Hydra Solution Mask

We raden je aan om dit Koreaanse gezichtsmasker minimaal 1 keer per week onderdeel te maken van jouw skincare routine. Dit is ons antwoord om van die droge huid af te komen en te ontdekken wat ultieme hydratatie is voor een comfortabele, glanzende huid.

Normale huid
De normale huid is het meest ideale huidtype. Dit omdat het gemakkelijk te behandelen is en vaak geen huidproblemen heeft. Een normaal huidtype heeft vaak geen tot weinig pukkeltjes, is goed gehydrateerd en is vaak egaal. De normale huid kun je herkennen aan een mooie stralende glans op de huid.

Een hydraterend masker geeft de huid een extra boost, en laat de huid stralen alsof je net bij de schoonheidssalon vandaag komt, maar dan met het gemak vanuit huis.

Shop de beste maskers voor een normale huid

Vette huid
Een vet huidtype staat bekend om een overmatige glans gedurende de dag. Dit type huid heeft vaak zichtbare porieen, kleine pukkeltjes en soms wat hyperpigmentatie ook wel bekend als de kleine zwarte plekjes op de huid na het hebben van een pukkeltje. Het goede nieuws is dat een vet huidtype er altijd jonger uit zal zien en minder snel verouderd omdat het hydratatie niveau van de huid erg hoog is.

Indien je een vette huid hebt ben je opzoek naar een gezichtsmaskers dat helpt tegen de overmatige glans, een masker wat niet te droog maar ook niet te vol aanvoelt en een antibacteriële werking heeft om je huid een boost te geven of het ontstaan van pukkeltjes tegen te gaan.

Ons First Care Activating gezichtsmasker van Sulwashoo is het perfecte masker voor een vet huidtype. Dit masker met het JAUM ingrediënt staat bekend als het beste natuurlijke Koreaanse ingredient dat helpt de vitaliteit, veerkracht en helderheid van de huid te verbeteren voor een prachtige, natuurlijk stralende huid. De antiseptische eigenschappen helpen om plekjes snel te laten genezen en toekomstige puistjes te voorkomen.

Sulwashoo - First Care Activating Mask

Gevoelige huid
Gevoelige huidtypes hebben de neiging gemakkelijk of snel te irriteren, hebben vaak meer roodheid en kunnen een onaangenaam gevoel geven. Een gevoelige huid is meestal het gevolg van omgevingsfactoren en of het gebruik van verkeerde producten

Een masker voor een gevoelige huid moet ultiem comfort geven, de huid zachter aan laten voelen en het genezingsproces van de huid bevorderen.

Ons kalmerende Cicapair masker van Dr. Jart + is ons antwoord op voor de gevoelige huid. Dit masker is doordrenkt met een Centella Asiatica-extract serum, een Aziatische kruidenplant die gewoonlijk Tiger Grass wordt genoemd en die bekend staat om zijn krachtige vermogen om te helpen bij huidherstel, om te verkoelen, kalmeren, herstellen en intens te hydrateren.

Dr Jart+ Cicapair Calming Mask

Dit masker van Dr. Jart + is vrij van schadelijke alcoholen, allergenen, gluten, sulfaten, ingrediënten die acne voeden, parabenen, siliconen, polyethyleenglycol (PEG) en synthetische geurstoffen. Ook wel bekend als de ingrediënten die roodheid en jeuk kunnen veroorzaken.

Wij bevelen aan om de gezichtsmasker onderdeel te maken van jouw wekelijkse skincare routine om die mooie stralende huid te krijgen of te behouden.